1.26 ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ TIFF


Ο σχεδιασμός ένος αναγνώστη TIFF μοιάζει με το σχεδιασμό μίας εφαρμογής εγγραφής αρχείων TIFF. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσουμε ποιες ετικέτες και ποιες τιμές τους θα υποστηρίζουμε, λαμβάνοντας υπ' όψη ότι όσο πιο ευέλικτος είναι ο κώδικας του αναγνώστη, τόσο ευκολότερα θα διαβάζονται τα αρχεία TIFF. Είναι χρήσιμο να ξαναδιαβάσουμε τις προηγούμενες παραγράφους, ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι δυνατότητες υποστηρίζουν συνήθως οι εφαρμογές εγγραφής αρχείων TIFF.

Οπως και στις εφαρμογές εγγραφής αρχείων TIFF, έτσι και εδώ πρέπει από πριν να αποφασίσουμε τι είδους εικόνες θα υποστηρίζουμε (π.χ. ασπρόμαυρες εικόνες, εικόνες με αποχρώσεις του γκρι, ή συμπιεσμένες δυαδικές εικόνες κ.λ.π ).

Αφού οι υποστηριζόμενες ετικέτες και τα περιεχόμενα τους έχουν αποφασιστεί παραπάνω, αυτό που συνίσταται είναι να αποκτήσουμε μερικά δείγματα αρχείων TIFF, από τις υπάρχουσες εφαρμογές οι οποίες γράφουν αρχεία TIFF. Αυτά τα αρχεία τότε θα αναλυθούν, για να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά θα υποστηρίζονται από τον αναγνώστη αρχείων TIFF και τον κώδικα εφαρμογής. Αυτά επίσης θα είναι χρήσιμα όταν έρθει η ώρα για εκσφαλμάτωση του αναγνώστη TIFF.