Γενικά εισαγωγικά
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

1. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

1.1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι σχετιζόμενες με τον πίνακα περιεχομένων σημειώσεις βρίσκονται παρέα με αυτόν.
Η εισαγωγική ενότητα αποτελείται από τα κάτωθι τμήματα :

Η ενότητα της ανακεφαλαίωσης με τη σειρά της αποτελείται από τα εξής τμήματα :

{Σημείωση : κρίθηκε καλό τα τελευταία λόγια καθώς επίσης και τα παραρτήματα δηλαδή να μην ενσωματωθούν στην παρούσα ενότητα για να είναι δυνατόν ως την τελευταία στιγμή να προστεθούν νέα κείμενα ή/και παραρτήματα.}


Γενικά εισαγωγικά

Σε αυτή την κατηγορία σημειώσεων ανήκουν οι σημειώσεις που έχουν να κάνουν με γενικές πληροφορίες, οι οποίες είναι οι εξής :

  1. Γιατί υπάρχει αυτή η εργασία, ποιος ο σκοπός της. Επίσης με τι επρόκειτο να ασχοληθεί η εργασία στην αρχή της εκπόνησής της, τι προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της, και τελικά τι περιλαμβάνει σήμερα.
  2. Κάποιες σημειώσεις σχετικά με ... τις σημειώσεις.
  3. Σημειώσεις σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα εργασία.
  4. Με ποιον τρόπο είναι οργανωμένη η εργασία, καθώς επίσης και από ποια τμήματα αποτελείται η παρούσα εργασία.


Διαγράμματα & επιλογεία

Το τμήμα αυτό των σημειώσεων υπάρχει για να παράσχει μια ταχύα αναφορά ούτως ώστε να βρείτε γρηγορότερα το σημείο στο οποίο επιθυμείτε να οδηγηθείτε. Επειδή ο αριθμός των συνοδευτικών σχημάτων δεν είναι και τόσο μικρός και για να αυξηθεί η ταχύτητα εύρεσης του σημείου που επιθυμείτε, τα σχήματα αυτά χωρίστηκαν στις εξής επιμέρους κατηγορίες :

  1. Διαγράμματα δομικών στοιχείων. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν διαγράμματα δομικών στοιχείων (block diagrams) τα οποία αφορούν τους τρόπους προσπέλασης στις διαθέσιμες πληροφορίες, για τον ECHO και για τη CCL, στον υπολογιστή του ECHO και στο Διαδίκτυο (Internet).
  2. Διαγράμματα-αλυσίδες. Στο εν λόγω τμήμα θα βρείτε τις αλυσίδες, είτε αυτές αναφέρονται στις διαθέσιμες επιλογές μέσα στον υπολογιστή του ECHO, είτε στο Διαδίκτυο (Internet), τόσο σχετικά με τον ECHO, όσο και σχετικά με τη CCL
  3. Τα επιλογεία. Εδώ θα βρείτε τα επιλογεία (menus), τις επιλογές του καθενός καθώς και τον αριθμό της κάθε επιλογής, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής-τίτλου.


Ειδικά για τον ECHO & τη CCL

Οι σημειώσεις αυτές αφορούν τον ECHO και τη CCL, και αναλυτικά είναι οι εξής :

  1. Λίγα στοιχεία, μια γεύση για το τι είναι ο ECHO και λίγα στοιχεία επίσης, τα οποία αφορούν τη CCL.
  2. Αναφέρονται σε μια σειρά παραγράφων, οι κατηγορίες καθώς και οι τρόποι πρόσβασης στις υπάρχουσες πληροφορίες σχετικά με τον ECHO και με τη CCL είτε αυτές βρίσκονται στον υπολογιστή του ECHO (echo.lu) είτε στον αντίστοιχο οικοδεσπότη του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web, WWW) ο οποίος είναι ο "www2.echo.lu".
  3. Λόγω της ιδιαιτερότητας του Διαδικτύου (Internet) υπάρχει και παράγραφος αναφερόμενη στην πρόσβαση σε κάθε μία εκ των ιστοσελίδων από όπου διατίθενται πληροφορίες.
  4. Αυτή η ομάδα παραγράφων αναφέρεται σε όλα τα επιλογεία και όλες τις επιλογές τόσο στον υπολογιστή του ECHO όσο και στον οικοδεσπότη του οργανισμού στο Διαδίκτυο.


Τελευταίες πληροφορίες

Οι τελευταίες πληροφορίες έχουν να κάνουν με ... εμένα, δηλαδή ασχολούνται με τα εξής :

  1. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα βήματα τα οποία έπρεπε να γίνουν προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η παρούσα εργασία.
  2. Τι προσέφερε σε εμένα η εργασία αυτή, ποια, και ποιου είδους είναι τα οφέλη τα οποία απεκόμισα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας.
  3. Ακολουθούν τα ευχαριστήρια.
  4. Ποια κατάσταση αφήνω, τι υπάρχει στον ECHO τώρα, τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, τόσο από άτομα του τμήματός μας όσο και από άλλα άτομα -στο εξωτερικό και το εσωτερικό- έχοντας ως αφετηρία ή στήριγμα την ύπαρξη των πληροφοριών και στα Ελληνικά πλέον.
  5. Λίγα λόγια προς τα άτομα τα οποία θα αναλάβουν τη συντήρηση της εργασίας μου -ολόκληρης ή μέρους αυτής.


Παραρτήματα

Τα παραρτήματα αυτά καθ'ευατά δεν είναι απαραίτητα σε κάποιον απλό αναγνώστη. Είναι όμως χρειαζούμενα σε όποιο άτομο αναλάβει στο μέλλον να συνεχίσει τη δουλειά την οποία πραγματώνω εγώ τώρα. Αναλυτικά τα στοιχεία αυτά είναι τα εξής :

  1. Αναφέρονται όλα τα προγράμματα τα οποία χρησιμοποίησα.
  2. Αναφέρονται όλα τα αρχεία τα οποία είναι τα αποτελέσματα της χρήσης των παραπάνω αναφερθέντων προγραμμάτων και τα οποία αποτελούν -το καθένα- τμήμα της παρούσας εργασίας.
  3. Ακολούθως αναφέρονται οι διαφορές των Ελληνικών κειμένων από τα Αγγλικά, καθώς και οι αλλαγές των Αγγλικών κειμένων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας.
  4. Σειρά έχουν οι κυριότερες Ελληνικές σημειώσεις για ευκολότερη αναφορά.
    Οι σημειώσεις αυτές έχουν να κάνουν με το Ευρωνόμισμα (ECU-ΕΥΡΩ), με τα Ελληνικά & Αγγλικά ονόματα διεθνών οργανισμών που αναφέρονται σε διάφορα κείμενα, με τη διαφορά της ώρας (μεταξύ Ελλάδας & Λουξεμβούργου), με τους κωδικούς των γλωσσών κατά το πρότυπο της CCL (οι Ελληνικές σημειώσεις εδώ, είναι συμπληρωματικοί πίνακες του αρχικού), & με τους κωδικούς χωρών & περιοχών κατά το πρότυπο του ISO (& σ'αυτό το σημείο οι Ελληνικές σημειώσεις είναι πίνακες συμπληρωματικοί του αρχικού).
  5. Αναφορά της βιβλιογραφίας την οποία χρησιμοποίησα ούτως ώστε να γίνει εφικτή η πραγμάτωση της εν λόγω εργασίας.

Οριζόντια γραμμή (κλιμακούμενο γαλάζιο)

Για όσους επιθυμούν πλαίσια (frames)

Βέλος προς τα αριστερά
Προηγούμενη ιστοσελίδα
Βέλος προς τα δεξιά
Ακολουθούσα ιστοσελίδα
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ενότητα του ECHO)
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ενότητα της CCL)
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ανακεφαλαίωση)

Για όσους δεν επιθυμούν πλαίσια (frames)

Βέλος προς τα αριστερά
Προηγούμενη ιστοσελίδα
Βέλος προς τα δεξιά
Ακολουθούσα ιστοσελίδα
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ενότητα του ECHO)
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ενότητα της CCL)
Βέλος προς τα πάνω
Ιστοσελίδα αφετηρίας (ανακεφαλαίωση)